Hoe werkt het?

Jaarlijkse Boomweggeefactie 2020

Vanaf 18 maart t/m begin april
Kom een boompje halen

Stichting MEERGroen helpt inwoners graag hun tuin te vergroenen en organiseert ook dit jaar weer haar jaarlijkse Boomweggeefactie. Niet alleen vanwege het klimaat, maar ook vanwege de biodiversiteit: bomen en struiken bieden insecten en vogels de benodigde beschutting en voedsel. We starten altijd op de Nationale Boomplantdag; en de actie loopt 3 weken.

Voor elk wat wils

Maar liefst 100.000 boompjes zijn er afgelopen winter verzamelt van wel 100 verschillende soorten. Van sleedoorn tot goudwilg, van rode druif tot wilde appel, van sering tot kamperfoelie. Voor elke tuin of erf zit er wel iets geschikts bij! Dus wil je je tuin ontdoen van tegels en wil je gaan voor groen? Kom dan een boompje halen bij MEERGroen. Het enige wat wij daarvoor terugvragen is dat je Stichting MEERGroen vrijblijvend steunt met een eenmalige gift voor wat je vindt dat het waard is. En: hoe groener je je tuin of terrein wilt inrichten, hoe meer bomen en struiken er mee mogen.

Stichting MEERGroen heeft onder andere stukken bos in ecologisch beheer. En aangezien de natuur ontzettend productief is (een ‘blije’ boom produceert ieder jaar duizenden zaailingen), kunnen wij die jonge boompjes verwijderen en bewaren. Die zaailingen zijn op de plek waar ze groeien vaak een plaag en verdrukken de oorspronkelijke begroeiing, maar op een andere plek, komen ze weer goed van pas. Vandaar dat wij jaarlijks zoveel boompjes weg te geven hebben. Sinds het begin van 2008 zie je hoe we ieder jaar meer hebben weg te geven:

De weggeefperiode loopt van woensdag 18 maart tot circa begin april.
Openingstijden (met speciale ontvangst & informatie) steeds van 10.00 tot 17.00 uur op:

  • woensdag 18 maart
  • donderdagmorgen 19
  • zaterdag 21
  • maandag t/m donderdag 23 t/m 26 maart
  • zaterdag 28 en
  • maandag 30 maart t/m donderdag 2 april

zolang de voorraad strekt. En verder op afspraak.
(Bel daarvoor met Franke van der Laan: 06 48 226 490)
De actie loopt volgens het principe: wie het eerst komt…

Adres: Park2020 (Scorpius, Hoofddorp, nabij Delta Development Group, Taurusavenue 60).
Zie ‘Waar is het’.